T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / İPEKYOLU - Şehit Kemal Görgülü Ortaokulu

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ETKİNLİKLERİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZUDA SEMİNERLER DÜZENLENDİ.

HER SINIF BAZINDA YAPILAN SUNUMLAR VE TATBİKATLAR İLE İŞİN ÖNEMİ VE CİDDİYETİ VURGULANDI.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?

 

  İş sağlığı ve güvenliği kısaca; birçok işin yürütüldüğü farklı iş ortamlarında, herhangi bir sebepten dolayı oluşabilen ve insan sağlığını tehdit eden koşullardan korunmak için yürütülen sistemli ve bilimsel araştırmalardır. Sadece bu tanım üzerinden bakıldığında bile oldukça hayati öneme sahip bir olgudur. Hangi iş ortamında olduğu fark etmeksizin, tüm çalışanların sağlığı ve can güvenliği açısından üstünde durulması gereken bir önlem konusudur. İş sağlığı ve güvenliği, hayatın içinde ayakta kalmak için emek veren, her iş alanından insanın sahip olması gereken en temel hakların içindedir.

  İş sağlığı ve güvenliği konusunun temel niteliği, insan hayatını riske atan ortamların ve durumların önüne geçmektir. Hangi iş alanı olursa olsun çalışanların beden ve ruh sağlığının korunması öncelikli ilgi odağı olmalıdır. 

  İnsan odaklı olmasının yanında, herhangi bir iş ortamında üretim güvenliğini sağlayarak iş veriminin arttırılması da amaçlanır. Böylelikle, firma içinde her statüden çalışan ekonomik olarak rahat hisseder. Haliyle de iş verimi yine tırmanış gösterir. İş sağlığı ve güvenliği konusunun temel amaçlarından birisi de bu olumlu döngüyü canlı tutmaktır.


18-05-202318-05-202318-05-202318-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.05.2023 - Güncelleme: 18.05.2023 09:22 - Görüntülenme: 159
  Beğen | 0  kişi beğendi